nu mai am atelier?

Nu mai am.

Până în 2007 am lucrat într-un spaţiu minunat, un atelier în care am investit mult şi am trăit toate experienţele muncii de artist plastic. Fiind un spaţiu înalt pe care l-am amenajat cu un etaj, aveam şansa de a-mi privi lucrările de pe scara. Chiar un privilegiu, dacă mă gândesc la momentul de acum, când îmi parcurg toată sufrageria (uneori ies în balcon pentru un view de ansamblu) 🙂

Am închis uşa atelierului undeva la sfârşitul lui 2007, după ce mi-am mutat lucrurile, pânzele şi tot ce mai agonisisem eu  între timp. He, cam multe, dacă mi-a trebuit un tir pentru asta.  A fost un moment (care a ţinut mai multe luni) – aici zâmbesc strâmb- pentru că nu mi-am găsit locul. Încercările de a intra într-un spaţiu de la UAP erau eşuate din start, niciun artist tânăr )până în 35 de ani) n-a reuşit să aibă atelier de la Uniune, din câte ştiu eu.  Dar asta e o problemă la nivel naţional, n-o dezbat eu aici.

Iată şi doua imagini cu atelierul meu de atunci :

Lumină naturală, şevalet de 2,10 m,  ohh, ce răsfăţ

şi ce de spaţiu

Încerc să nu fiu patetică depănând amintiri din „perioada” şi să scriu puţin despre acum.

Acum am loc de pictat/desenat oriunde. În timp mi-am dat seama că nu e sfârşitul lumii cu atât mai puţin al procesului de creaţie, dacă nu ai un atelier.  Mi-am pus culorile, hârtiile şi celelalte necesare într-o Bonanza veche de-a lui Liviu (delicioase sertare, îmi încap A3-urile perfect), deasupra am spaţiu pentru un şevalet, muuuulte sertăraşe ca de farmacie (am văzut un corp de mobilier asemanator într-o farmacie din Sovata) unde-mi ţin capsele, cuţite de paletă, lipiciuri de tot felu’, etc.  Excelent!

Când folosesc verniuri tip spray ies în balcon (am şi acolo pregătită o fostă masă de bucătărie), să nu-mi intoxic familia (a se citi Evan şi Liviu).

Masa e tare faină şi pentru grafică, palul de pe blat e perfect, pot lucra pe  orice fel de materialitate a hârtiei.

Concluzia mea:  mă regăsesc oriunde (pictez, desenez, gândesc, visez)

G.V.

p.s.  visez la un spaţiu într-o hală huge, cu ferestre şi mai huge 🙂 🙂 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: