măriuca covrig – ce se vede

artist plastic, trăieşte în sighişoara

am o lucrare (fotografie) de-a Măriucăi de-acum aprox. 10 ani  – „mă simt bine oriunde” se numeşte, e o imagine pe care o recompun mereu şi ajung tot „oriunde”

măriuca lucrează tot timpul, când nu pictează, face fotografie, experimentează tehnici noi, desenează  – apartamentul îi e atelier

apoi călătoreşte – lumea îi e atelier

şi vine înapoi cu câte-o întâmplare pe care-o ţin minte luni/ani de zile (de cele mai multe ori reprezentată în fotografie)

Poveste:

Blocul Mariucăi din Sighisoara  îşi reîmprospătează faţada iar muncitorii care lucrează în exterior  se uită cu mâinile streaşină la ochi înăuntru, printre jaluzele, în apartamentul ei-atelier de la etajul IV… Măriuca e acum supravegheată tot timpul de ochii băieţilor care ba ii cer o găleată de apă, ba una, ba alta…

Povestea e primită prin e-mail de la poeta Adriana Rodica Barna. E adevărată, aşa cum e şi Măriuca Covrig.

Anunțuri

2 responses to “măriuca covrig – ce se vede

  • Mihai-Liviu Deldegan

    Se pare ca Mariuca este impresionata de munca baietilor in echipa, de camaraderia lor si de colaborarea chiar si-atunci cand stau spate in spate. Foarte frumoase fotografiile Mariucai. Are un ochi foarte atent, o mare agerime a observatiei si chiar si un fin simt al umorului. Mie personal imi place cel mai mult poza in care baietii privesc spre acelasi punct de pe doua niveluri diferite. Fotografia asta pare sa aiba o poveste proprie care poate fi scoasa din contextul general. Felicitari Mariuca pentru fotografii si felicitari Georgiana pentru aceasta postare pe blog.

  • georgiana

    Făcusem odată pariu că eu recunosc dintr-un catalog, lucrările Măriucăi. Fără să văd nume, fără alte date. L-am câştigat. E mare lucru să-ţi fie recunoscute lucrările, din sute. Înseamnă că „însemni”.
    Mulţumesc pentru comentariu, sunt onorată să vă am prin preajmă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: