klimt -150 de ani

Deși ziua lui va fi abia pe 14 iulie, evenimentele prilejuite de sărbătorirea a 150 de ani de la nașterea lui Gustav Klimt sînt în plină desfășurare la Viena. Zece muzee au vernisat deja expoziții urmărind diferite aspecte ale creației artistului.

Din 24 mai pînă la sfîrșitul lui august, la Neue Galerie, în New York, Klimt va fi sărbătorit printr-o expoziție ce va cuprinde cele mai noi achiziții ale galeriei, incluzînd fotografii inedite ale artistului, fie în atelier, fie alături de partenera sa, designerul de modă Emilie Flöge, cea cu care își petrecea vacanța de vară în zona Attersee din Austria. Cea mai importantă lucrare ce va fi expusă este portretul realizat pentru Adele Bloch-Bauer (1907), cumpărat de galerie în 2006 pentru 135 de milioane de dolari.

PS delicios: deoarece sărbătoritul era un amator serios de dulciuri, pe perioada expoziției, cafeneaua Sabarsky (numită astfel după Serge Sabarsky, co- fondatorul galeriei) va include în meniu și o prăjitură Klimt, cu multă ciocolată și alune.

 

 

sursa

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: