Despre

Blog

L-am început în 2008, cu gândul de a-mi arhiva lucrările de artă plastică.  Au trecut trei ani în care n-am mai dat pe-aici, din lipsă de timp. Am si muncit 🙂

Munca mea înseamnă pictură, grafică (ilustratie de carte), design grafic (coperte carte, afişe, broşuri, cataloage).

Intenţia e să arăt cât mai mult din latura artistică, cel mai probabil în multă imagine şi mai puţin text. Sper să mă pot abţine de la altele (a se citi  ,, dat cu părerea,, ) sunt pusă uneori pe dezbătut pe te miri ce subiect.

Mine

Georgiana Vrânceanu  şi Georgiana Cotuţiu (înainte şi după Liviu)

Clasicul ’’pictez de când mă ştiu’’, mi se pare mult spus.

Am însă amintiri cu albume de artă cu lucrări de Tonitza, Ghiaţă, Luchian ( ce se găsea prin anii ’80) pe care le răsfoiam şi-mi imaginam că cei care le-au pictat sunt cel puţin nişte zei.

Într-a treia am început să-i copiez, nu înainte de a-mi rupe şi arunca la gunoi caietele de desen de la creşă şi cămin pe care mama le ţinea de drag dar de care mie-mi era ruşine.

Mă visam pictor (iţă) deşi pe atunci nu aveam nici un model feminin din istoria artei.

Mă amuz când îmi amintesc că mă interesa şi rama lucrărilor şi ţineam să desenez şi ramă la orice mâzgălitură. Cu arabescuri şi motive vegetale cum vedeam prin alte case la goblenuri, etc. Noi n-aveam aşa ceva acasă. Ramele simple de la cele câteva lucrări de la noi de acasă nu erau ,, somptuoase’’ 🙂

Intr-a cincea am avut prima mapă cu lucrări (carton mucava îndoit în două), mă pregăteam pentru Liceul de artă. Mă priveam foarte serios şi-mi tot deschideam mapa cu gesturi largi.

In aceşti ani, clasele V-VIII şi liceu am început să ,,VĂD,,. Nu era cum îmi imaginasem.

G. Bammes era ,,biblia”, ore multe de specialitate cu desen, culoare, modelaj. Am înţeles că ce ştiam eu să aşez pe pagină era fără bază şi că pot ajunge la ce visam doar învăţând desenul. Adică Bammes pe vremea aceea, deşi cred că şi acum e printre cărţile de anatomie artistică de căpătâi.

Anii de facultate (cinci, la stat) i-am făcut în Oradea, la secţia de textile. Adică creaţie vestimentară, fiind secţie de artă la Facultatea de Arte Vizuale. N-am idee de ce n-am ales Cluj sau alte centre, nu contează în momentul de faţă. Cert e că mi-a folosit în evoluţia mea artistică, am pus accent pe materialitate, am luat contact cu forma, m-a ajutat să trec de bidimensional. Relaţia mea cu pictura nu s-a rupt nicio clipă, am expus în expoziţii de semestru, şi în cadrul expoziţiilor organizate de UAP.

Cochetez şi acum cu creaţia vestimentară, caut Galliano, V. Westwood,  le privesc creaţiile ca ansambluri vestimentare, costum obiect, nicidecum ca prezentări de modă. Deşi într-o perioadă coseam si eram focusată pe tot ce înseamnă proces tehnologic în îmbrăcămintea prêt-à-porter. Faze.

Faze care m-au ajutat şi m-au ,, construit’’. Nici acum n-am uitat cât mi-am dorit să fac scenografie după terminarea facultăţii.

Şi iata-mă-s tot eu, acum la 32 de ani, visând să pictez într-una, să caut modalităţi de exprimare vizuală cu orice preţ.

Mă emoţionează şi îî caut întotdeauna pe: James Ensor, Edvard Munch, Marc Chagall.

Revin la Joan Miró deseori, nu neapărat pentru descoperiri ci similitudini.

Şi tot eu:

Ascult: Leonard Cohen, Jethro Tull,  Johnny Cash

Citesc:  Sallinger,  Withman, Truman Capote

Mă uit la: Mon Oncle (Tati),  Eternal Sunshine of the  Spotless Mind (Michel Gondri), Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring  (Kim Ki-duk)

Încă nu m-am hotărât unde şi în ce format să postez CV-ul pe blog, aşa că momentan îl voi aşeza  mai jos:

 2 responses to “Despre

  • filip adina

    m-am tot gandit sa iti scriu…sa nu iti scriu…si in final,avand in vedere ca avem un trecut comun si multe amintiri,am zis ca cel mai frumos ar fi sa te felicit pt tot ce faci si am auzit ca faci bine:)te salut si iti urez numai bine,sanatate si paste fericit!adina(olinca)filip.

  • georgiana

    hei, ce surpriză faină! dă-mi un semn când ajungi acasă (in Bistriţa :))
    paşte fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: